Про участь вихованців ЕНЦ в комплексній еколого – краєзнавчій експедиції на базі Канівського природного заповідника

Вихованці ЕНЦ, члени Обласної Природничої школи - Єрьоменко Аліна та Трусова Юлія разом з керівником гуртка ЕНЦ Коробкою Юлією Сергіївною з 29.05.18 - 01.06.18 р. взяли участь в комплексній еколого-краєзнавчій експедиції на базі Канівського природного заповідника навчально-наукового центру “Інститут біології та медицини” Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Черкаської області.

Канівський природний заповідник – один з найстаріших на Україні. Територія заповідника складає 2027 га, до неї входять: правобережна частина по р. Дніпро, о. Круглик, о. Шелестів та “Зміїні Острови”. Також до його складу входять Княжа і Мар’їна гори, Велике і Мале Скіфське городище. Він межує з Чернечою горою (Тарасова гора).

Для юннатів було проведено ряд теоретичних занять та екскурсій екологічними стежками по заповіднику:
- Лекція-презентація «Історія заповідної справи»
- Екскурсії екологічними стежками «Рослинний світ Канівського природного заповідника» та «Велике Скіфське городище

- Екологічний маршрут «Мікобіота заповідника»

- Лекція «Історико-краєзнавчі аспекти та Тарасова спадщина у роботі Канівського природного заповідника” та екскурсія в музей природи Канівського природного заповідника (Полішко О.Д., завідуючий музеєм заповідника).


Була проведена екскурсія до Тарасової гори (Шевченківський національний заповідник), до місця перепоховання Тараса Григоровича Шевченка.

Також юннати відвідали музей Народно-декоративного мистецтва.

/Files/images/118kaniv10.JPG

/Files/images/118kaniv05.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 493

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.