Пора весняних квітів.

Рано навесні, коли весняне сонечко тільки починає торкатися своїми промінчиками до скутої зимовим холодом землі, з-під снігу вже з"являються тоненькі листочки та вишукані квіточки перших вісників весни - первоцвітів.

Зворушлива, тендітна краса первоцвітів не тільки милує око, вона будить в душі людській теплі, чисті почуття, змушує замислитися над сутністю життя, швидкоплинністю часу. Але, на жаль, розум людський не завжди відкликається на почуття душі та серця, тому й рвуть, топчуть, нівечать безжально руки людські беззахисні, ніжні рослини, а вони, похиливши свої зів"ялі келихи квіток, мовчки осуджують людську жорстокість та байдужість.

В 1998 році в Держуправлінні екоресурсів та в Дніпропетровському обласному еколого-натуралістичному центрі виникла ідея об"єднати свої зусилля у святому прагненні зберегти генофонд української флори, зокрема, ранньовесняних рослин. з цією метою була започаткована обласна природоохоронна акція "Первоцвіти Дніпропетровщини", якій цього року виповнюється 15 років.

На території міста і в його околицях ростуть червонокнижні первоцвіти: брандушка барвиста, гіацинтик блідий, шафран сітчастий, проліска дволиста, тюльпан дібровний, белевалія сарматська, рястка Буше, рястка Фішера, гусячі цибульки, півники карликові, горицвіт весняний, сон чорніючий.

Звертаємося до всіх жителів міста! Не рвіть, не копайте, залиште їм життя! /Files/images/шафран.jpegШафран сітчастий/Files/images/тюльпан дібровний.jpegТюльпан дібровний/Files/images/рястка фішера.jpegРястка Фішера (зонтична) /Files/images/проліска.jpegПроліска дволиста/Files/images/гусячі цибульки.jpegГусячі цибульки/Files/images/гіацинтик.jpegГіацинтик блідий

/Files/images/брандушка.jpegБрандушка барвиста

Кiлькiсть переглядiв: 814

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.