Моніторингові дослідження під час навчально-польової практики юннатів.

Існування людського суспільства незмінно пов'язане з використанням довкілля як середовища проживання та створення засобів життєзабезпечення - продуктів харчування, сировини й матеріалів для побутових потреб і виробничої діяльності, виробництва і використання енергії, забезпечення транспортом та засобами зв'язку, задоволення рекреаційних потреб. Екологічний моніторинг довкілля є сучасною формою реалізації процесів екологічної діяльності і забезпечує регулярну оцінку і прогнозування стану середовища життєдіяльності суспільства та умов функціонування екосистем.

Протягом тижня вихованці еколого-натуралістичного центру здійснили низку екологічних експедицій з метою моніторингових досліджень стану навколишнього середовища:

- на території колишнього Мар’ївського кар’єру. Юннати дізнались про історію виникнення озер – Блакитного, Понтони та Піявочного.

- Дослідили орографічну ситуацію, морфометричні показники, проводили гідробіологічні дослідження та відбирали проби води для лабораторних досліджень.

- Проводили геоботанічні дослідження трансформованих фітоценозів під впливом діяльності Марганецького гірничо-збагачувального комбінату.

/Files/images/бражение_viber_2021-06-25_13-20-14.jpg

/Files/images/изобение_viber_2021-06-25_13-20-14.jpg

/Files/images/изображениber_2021-06-25_13-20-13.jpg

/Files/images/изображение_vibe_2021-06-25_13-20-14.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.