Повернутися до звичайного режиму

"Традиції Європи: Хеллоуін"

1 листопада 2019 року у КЗ «Міський еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді» відбувся захід «Традиції Європи: Хеллоуін», метою якого було ознайомити вихованців з традиціями святкування цього свят в англомовних країнах. У Європі особливо популярні вечірки Хелловіну в стародавніх замках, де вештаються страхітливі привиди. Німці влаштовують жахо-карнавал у замку Франкенштайна, що неподалік Дармштадта. За язичницькими віруваннями західних європейців у ніч Хелловіну відчиняються двері у потойбічний світ, і духи померлих приходять на землю, щоб знайти собі відповідне тіло. Тому від усіляких скелетів, вампірів та привидів, що можуть постукати у ваші двері, досвідчені люди радять відкупитися— насипати торбу гостинців-ласощів.

У США та Великій Британії святкування починають заздалегідь: вечір напередодні Хелловіну, 30 жовтня, називають Ніч пустощів (Mischief Night). У цей вечір діти і підлітки мають право розіграти своїх знайомих і сусідів. Типові пустощі включають намазування вікон автомобілів милом, закидання будинків яйцями і гнилою городиною. Діти можуть обмотувати дерева туалетним папером або дзвонити в двері, а тоді тікати. Нерідко такі жарти межують з вандалізмом, тому часто крамниці не продають дітям яйця в період святкування Хелловіну.

Юннати КЗ «МЕНЦДУМ» дуже весело відсвяткували це свято, приймаючи участь у цікавих конкурсах. Це і веселі етафети на мітлах, конкурс «Створи найстрашнішу красуню», конкурс зі складання найстрашнішого закляття.

/Files/images/IMG_1628.JPG

Естафета на мітлах

/Files/images/IMG_1635.JPG

Конкурс «Створи найстрашнішу красуню»

/Files/images/IMG_1646.JPG

Конкурс зі складання найстрашнішого закляття

Найбільше вихованцям сподобався конкурс «Коробка жахіть»: в коробку були покладені різні предмети, такі як гумова змія, слайм чи м’яка іграшка.

/Files/images/IMG_1656.JPG

Також були традиційні конкурси –«Мумія» та «Хвіст чортика».

/Files/images/IMG_1724.JPG

/Files/images/IMG_1742.JPG

Всі гості були вбрані в тематичні костюми, як діти так і їх батьки, найкращі з яких були відзначені призами.

/Files/images/IMG_1800.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 514

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.