Повернутися до звичайного режиму

Вихованці КЗ «МЕНЦДУМ» - переможці обласного конкурсу юних натуралістів

23 жовтня 2019 року комунальним закладом освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради був проведений обласний конкурс юних натуралістів по підведенню підсумків обласних етапів Всеукраїнських конкурсів за еколого-натуралістичним напрямом позашкільної освіти.
Вихованці міського еколого-натуралістичного центру взяли участь у Конкурсі за напрямами: «Практична природоохоронна робота та екологія» та «Експериментальна робота з біології, продуктивна праця і дослідницька робота в галузі сільського та лісового господарства». У напрямі «Практична природоохоронна робота та екологія» вихованці еколого-натуралістичного центру представляли свої роботи у номінаціях: «Біощит», «До чистих джерел» та «Птах року».
В рамках номінації «Біощит» юні ентомологи паспортизували, розчищали та огороджували мурашники, а також вивчали видове різноманіття мурах на дослідних ділянках м.Марганець. Значна практична природоохоронна та моніторингова робота проводилась юними дослідниками в рамках номінації «До чистих джерел». Учасники Конкурсу вивчали проблему питної води у існуючих джерелах на території міста Марганець та села Борисівка з використанням фізико-хімічних методів аналізу, а також визначали екологічний стан річки Ревун з використанням гідробіологічних методик дослідження.
В рамках номінації «Грак – Птах року 2019» було представлено інформацію про зміни кількісного складу колоній у відповідь на зміну температури повітря та погодних умов, переміщення на кормові території, гніздові ділянки та фенологічні спостереження.

У напрямі «Експериментальна робота з біології, продуктивна праця і дослідницька робота в галузі сільського та лісового господарства» юннати м.Марганець захищали свої роботи з овочівництва та рослинництва у номінаціях «Дослідницький марафон» та «Живи, Земле!».
В роботі журі Конкурсу працювали наукові співробітники провідних закладів вищої освіти: Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Дніпровського національного університету ім. О. Гончара, представники природно-заповідних установ, лісництв та обласних громадських організацій екологічного спрямування, зокрема обласного відділення Українського товариства охорони птахів.

Всі шість учасників Конкурсу, вихованці еколого-натуралістичного центру дітей та учнівської молоді посіли призові місця!

Результати участі вихованців КЗ «МЕНЦДУМ»

в обласному конкурсі юних натуралістів:

Напрямам:«Практична природоохоронна робота і екологія»

Номінація «До чистих джерел»:

2м. - Терещенко Роман, член гуртка «Основи екологічної науково-дослідницької діяльності» (керівник гуртка Панченко С.В).

Учень 8 класу НВК «Ліцей-СЗОШ № 10»,

3м. - Юник Анна, член гуртка «Юний хімік»

(керівник гуртка Зубкова В.Г.). Учениця 9 класу, Гуманітарної гімназії

Номінація «Біощит»:

2 м. - Велика Ірина, член гуртка «Основи екологічних знань»

(керівник гуртка Басанська В.Д.). Учениця 9 класу ЗОШ № 9.

Номінація «Птах 2019 року»:

3 м. - Ткаченко Олеся, член гуртка «Любителі декоративних і свійських тварин» (керівник гуртка Коробка Ю.С.).

Учениця 4 класу, КДНЗ НВК «ДНЗ-ЗНЗ-школа I ступеня».

Напрям «Експериментальна робота з біології, продуктивна праця і дослідницька робота в галузі сільського та лісового господарства»:

Номінація «Дослідницький марафон»:

2 м. - Федорович Поліна, член гуртка «Основи екологічної науково-дослідницької діяльності» (керівник гуртка Панченко С.В.)

Учениця 11 класу ЗОШ № 9.

Номінація «Живи, Земле!»:

3 м. - Дзябенко Софія, член гуртка «Юні агрохіміки» (керівник гуртка Зубкова В.Г.)Учениця 11 класу ЗОШ № 9,

Переможці і призери обласного конкурсу юних натуралістів були нагороджені грамотами департаменту освіти і науки облдержадміністрації та цінними подарунками.

/Files/images/зліт.jpg

/Files/images/зліт 2.jpg

/Files/images/IMG_1323.JPG

/Files/images/IMG_1319.JPG

/Files/images/IMG_1327.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 478

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.